День відкритих шляхів до майбутнього

В процесі реалізації заходів з профорієнтації з 20, 21 та 22 лютого було проведено серію вебінарів в рамках «Дня відкритих дверей» кафедрою транспортних технологій ФТС та запрошеною кафедрою ТЕСА АФ для кращого ознайомлення випускників з галуззю 27 «Транспорт» для закладів освіти Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області: «Зміївський ліцей №1», «Зміївський ліцей №2», «Зідьківський ліцей ім. Г.І.Ковтуна», «Першотравневий ліцей», «Борівський ліцей імені С.Закори», «Бірківський ліцей»,  «Чемужівський ліцей», «Тимченківський ліцей», «Таранівський ліцей імені Героїв-широнінців», «Соколівський ліцей  імені Отакара Яроша».

Присутні також мали змогу почути особисті враження від навчання у ХНАДУ від випускників ЗЗСО Зміївської міської ради Чугуївського району, які на даний момент є студентами різних курсів ФТС та АФ: Барміна Дар'я В'ячеславівна (Т-21-22), Бочко Олександр Станіславович (Т-41-20), Кобець Віктор Валерійович (Т-22-22), Курочка Єлизавета Олександрівна (Т-11-23), Московченко Максим Максимович (ТПТ-21мб-22), Носик Христина Валеріївна (ТПТ-11-23), Войстрик Данило Дмитрович (А-11-23), Коваленко Владислав Сергійович (А-12-23), Дьяков Андрій Андрійович (А-11-23).

Особливо актуальним наразі є забезпечення транспортної галузі фахівцями для післявоєнного відновлення. І саме такі спеціальності як 275.03 «Транспортні технології на автомобільному транспорті» та 274 «Автомобільний транспорт», стають надзвичайно актуальними в цьому контексті. Фахівці, які мають знання у цих областях, можуть допомогти відновити і покращити транспортну інфраструктуру, забезпечити безпечний та ефективний рух транспорту, а також впровадити інноваційні технології для оптимізації роботи автопарку. Такі фахівці є ключовими для розвитку та стабілізації транспортної галузі після будь-яких кризових ситуацій, включаючи післявоєнне відновлення.

Помічник декана ФТС з профорієнтаційної роботи та відповідальна з профорієнтаційної роботи кафедри ТТ доц. Волкова Т.В. детально представила майбутнє орієнтовану спеціальність 275.03 «Транспортні технології на автомобільному транспорті», розкрив напрямки розвитку фахівців у транспортній галузі та можливі компетенції які вони отримають, підняла важливе питання щодо можливого працевлаштування випускників даної спеціальності після закінчення даної спеціальності.  

Заступник декана з профорієнтаційної роботи АФ старший викладач кафедри ТЕСА Безрідний В.В. представив базову спеціальність 274 «Автомобільний транспорт», яка готує фахівців з глибокими знаннями у сфері конструкції, експлуатації та технічного обслуговування автомобілів, представив майбутні професії випускників.

Щодо питань пов’язаних з транспортними системами та логістикою було запрошено до участі відповідальну з профорієнтаційної роботи кафедри ТСЛ доц. Птиця Н.В.

Для висвітлення важливих питань щодо вступу майбутніх абітурієнтів та особливостей прийомної кампанії ХНАДУ запрошено до участі заступника відповідального секретаря приймальної комісії доц. Кочіну А.А.

Звичайно, всі учасники були запрошені прийняти участь у Пробному тестуванні та скористатися можливістю взяти участь у Підготовчих курсах, що організовані нашим університетом.

Подяка за підтримку відділу освіти Зміївської міською Ради, начальнику відділу освіти Солянник Інессі Сергіївні, заступнику начальника відділу освіти Кравченко Наталії Дмитрівні, юрисконсультанту Баздирєвій Нелі Василівні.


To top