Зустріч стейкхолдера із здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 275 «Транспортні технології»

18 листопада 2023 року в рамках навчальної дисципліни «Організація міжнародних перевезень», за ініціативою кафедри ТТ (лектор доц. Орда О.О.), здобувачі 4 курсу Факультету транспортних систем, що навчаються за ОПП «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», мали змогу поспілкуватися зі стейкхолдером та потенційним роботодавцем – власницею ТОВ «ГЛОБАЛ ТРЕК» (м. Харків, Україна) та засновницею «Logic Trade Solutions» (м. Варшава, Польща) Вікторією Удовіченко, яка поділилася своїм досвідом у сфері міжнародної логістики та перевезень.

Слід зазначити, що пані Вікторія є випускницею ХНАДУ та вболіває за якість освіти в рідному університеті, тому, не замислюючись, погодилась стати стейкхолдером для рідного університету.

Під час зустрічі обговорювались аспекти міжнародних перевезень в розрізі сучасних викликів, ключові проблеми та їх вплив на розвиток української транспортної галузі та її інтеграцію до європейського ринку транспортних послуг.

Цікавою для здобувачів була інформація про можливості працевлаштування майбутніх бакалаврів на міжнародному ринку праці та необхідність підтвердження наявності відповідної кваліфікації за кордоном. А також про вимоги щодо знань та навиків, якими має володіти бакалавр з транспортних технологій, та важливість якісної підготовки до кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) за спеціальністю 275 «Транспортні технології (за видами)», що планується реалізувати в Україні вже в поточному навчальному році.

Важливим моментом зустрічі було запрошення до працевлаштування майбутніх бакалаврів у компанію ТОВ «ГЛОБАЛ ТРЕК», що викликало жвавий інтерес у здобувачів та багато запитань.

Плідна співпраця кафедри транспортних технологій з роботодавцями та стейкхолдерами сприяє підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців транспортної галузі та є запорукою успішної реалізації освітньої професійної програми.


To top